Delavnice giba in meta

Delavnice so namenjene vsem, ki imajo željo razširiti ali poglobiti svoj performativni vokabular. Čeprav delavnice v veliki meri temeljijo na žongliranju in manipualciji objetkov, so zaradi svoje zvrstne inkluzivnosti namenjene tako žonglerskim poznavalkam kot tudi začetnikom. Fokusirane so na ustvarjalce in ustvarjalke, ki jih zanimajo sodobne performativne prakse in se z njimi že ukvarjajo kot tudi tiste, ki se s tem področjem še spoznavajo.

Delavnice normalno potekajo po intenzivnem urniku dveh podaljšanih vikendov zaporedoma (6 dni) oz enega delovnega tedna.

Osnovni ideji sta raziskovanje giba preko predmeta in raziskovanje cirkuške manipulacije samih objektov.
Del delavnic je usmerjen v raziskovanje gibanja z eno ali več žogicami. Žogica kot nevtralen objekt za manipulacijo, zaradi svoje preproste oblike omogoča poglobitev v odnos med telesom in objektom. V dopoldanskem delu bomo delali na tehničnem aspektu žongliranja; se učili novih trikov in delili različne tehnične vaje, ki smo se jih naučili ter jih razvili tekom našega formalnega in neformalnega izobraževanja. Udeleženci in udeleženke bodo delale s poljubnim žonglerskim rekvizitom (žogice, keglji, obroči), del vaj pa bo rekvizit enak za vse (žogice). Del delavnic pa bo izveden raziskovanju s predmeti, ki jih bi prinesli sami udeleženci in s katerimi bi želeli razvijati svoje lastno delo/produkcijo.
Ta del delavnic bo temeljil na uporabi že obstoječega znanja udeleženca in povezovanja le tega znanja z met.